Maukas sosekeitto perunasta ja yrteistä

Äh, ruoka-aika on ihan kohta ja ruokaa ei ole vielä edes aloitettu tekemään. Jääkaapista ei edes oikein löydy aineksia lämpimään ateriaan, mutta jotain pitäisi silti laittaa tarjolle. Ja mielellään nopeasti! 

No, kenellepä meistä ei olisi joskus käynyt niin, että kaupassakäynti tai ruuanlaitto on unohtunut arjen keskellä! Tilanteen pelastaa Paahkan kuivattu valmisruoka, joka säilyy pitkään ja jonka voit napata kuivaruokakaapistasi silloin, kun tarvitset hyvää kotiruokaa helposti.

Tässä reseptissä on käytetty Paahka Yrttinen perunasosekeitto -valmisruokapussia, josta saat tehtyä maistuvan sosekeiton 2-4 henkilölle alle 20 minuutissa. 

Yrttinen perunasosekeitto sisältää valmiiksi kaikki tarvittavat mausteet lukuun ottamatta suolaa, jota voit lisätä ruokaan oman mieltymyksesi mukaan. Tämä valmisruoka sopii hyvin myös sinulle, joka haluat vähentää suolan käyttöä ruokailussasi tinkimättä kuitenkaan mausta! 

Maukas sosekeitto perunasta ja yrteistä, resepti 2-4 henkilölle:

  1. Laita kattilaan Paahka Yrttinen perunasosekeitto -ainekset ja 10 dl vettä. Keitä 10 minuuttia tai kunnes ainekset ovat pehmenneet. 
  2. Soseuta sauvasekoittimella ja lisää samalla noin 2 dl kermaa. 
  3. Kuumenna ja mausta makusi mukaan, lisää esimerkiksi 1 tl suolaa.

Maukas sosekeitto on monen ruoan peruspohja. Paahka Yrttinen perunasosekeitto toimii myös perunamuusin aineksena: lisää tällöin kattilaan vain 7 dl vettä pussin sisällön kanssa. 

Me Paahkalla nautimme sosekeitosta sellaisenaan ja sosekeitto-aineksesta tehtyä perunamuusia syömme mielellämme paistetun jauhelihan tai kalan kera. 

Vain mielikuvituksesi on rajana erilaisten lisukkeiden kanssa: kokeile keiton kanssa esimerkiksi paistettua pekonia ja koristele keitto tuoreella nokkosella tai vaikkapa kuivatuilla perunasuikaleilla! Lisää ideoita löydät Paahkan reseptipankista. Paahka Yrttinen perunasosekeitto ja muut Paahkan kuivatut valmisruoat on tuotettu kotimaisista, mahdollisimman lähellä tuotetuista raaka-aineista. Tutustu tuotteisiin ja tilaa kuivaruokakaappiisi helppoja sekä maukkaita arjen pelastajia verkkokaupastamme!