Tietoa meistä

Kotimainen kuivattu valmisruoka ja sipsit maa-artisokasta - Paahka tarjoaa sinulle parempaa arkea ja herkuttelua

Hyvä ruoka on sinulle erityisen tärkeää ja uusia makuja on kiva maistella, eikö vaan? Maun lisäksi hyvä ruoka on tietysti terveellistä ja siihen on lisätty mahdollisimman vähän mitään teollista.

Lisäksi haluat, että ruoka on tuotettu vastuullisesti: mitä vähemmän ruoantuotanto rasittaa ympäristöä, sen parempi. 

Jos sinulla olisi aikaa, ostaisit ehkä ruokasi aineosat paikalliselta torilta ja kokkaisit ateriat alusta loppuun asti itse. Mutta arki on usein kiireistä, ja toisinaan kaupan hyllyltäkin löytyvän tuotteen terveellisyyden, vastuullisuuden ja alkuperän selvittäminen on liian haastavaa.

Jos ajattelet, että…

  • elämässä pitää olla herkuttelua, mutta mitä terveellisemmin sen voi toteuttaa, sen parempi
  • luonto on tärkeä ja sen säilyttämisestä tuleville polville tulee huolehtia
  • hyvien valintojen tekeminen arjessa pitää olla helppoa ja maukasta

…niin me ajattelemme kanssasi samoin. Tavoitteenamme on helpottaa hyvien, ja samalla herkullisten valintojen tekoa sinun arjessasi. 

Paahka kuivattu valmisruoka ja Rannikko -sipsit ovat kotimaista ruokaa Kalajoelta

Kalajoen Himangalla sijaitsevalla Pellonpään tilallamme on viljelty perunaa jo kauan, mutta Paahka sai alkunsa äitienpäivänä vuonna 2018. Silloin istutimme pellollemme ensimmäiset maa-artisokat. 

Maa-artisokan säilyvyys maasta nostamisen jälkeen oli hienoinen ongelma, johon etsimme kuumeisesti ratkaisua. Hannelle tuli mieleen, että voisimme kokeilla maa-artisokan kuivaamista…ja voi pojat, siitä ideasta lähtikin sitten oikein iso pyörä pyörimään!

Hoksasimme, että kasviksia kuivattamalla saadaan aikaan tuotteita, jotka säilyvät pitkään ilman, että niihin tarvitsee laittaa keinotekoisia lisäaineita. 

Kehitimme tuotteita, testasimme makuyhdistelmiä ja perustimme Paahka Oy:n vuonna 2021. Paahka on kasvanut tuoteperheeksi, joka sisältää kuivattuja valmisruokia sekä maa-artisokasta valmistettuja sipsejä. 

Kuivattu valmisruoka ja sipsit maa-artisokasta: parempaa arkea ja herkuttelua

Hankimme Paahka -tuotteisiin käytettävät raaka-aineet  lähialueiden tutuilta tuottajilta. Ainesosat voidaan jäljittää tilalle asti.

Kuivatut valmisruoat säilyvät pitkään ja ne on helppo napata kuivaruokakaapista silloin, kun tarvitset ruokaa tai herkuttelua helposti. Kuivattuihin valmisruokiin emme ole lisänneet suolaa ollenkaan ja sipseihinkin vain sen verran, mitä maku vaatii. 

Kuivatut valmisruoat sisältävät kasvipohjaiset ainesosat, joiden sekaan voit helposti lisätä omia suosikkimausteitasi tai -lisukkeitasi ja suolaa juuri sen verran, kuin itse haluat. Maa-artisokkasipsit taas sisältävät erittäin vähän hiilihydraatteja, joka tekee niistä terveellisemmän herkun etenkin, jos haluat rajoittaa hiilihydraattien osuutta ruokavaliossasi. 

Helppous, terveellisyys ja vastuullisuus näkyvät paitsi tuotteissamme, myös toiminnassamme. Pyrimme minimoimaan hävikin kaikissa vaiheissa ja esimerkiksi pakkaamisessa käytämme kierrätettyjä pahvilaatikoita.

Paahka Kuivattu valmisruoka ja Rannikko -sipsit ovat yksinkertaisesti parempaa arkea ja parempaa herkuttelua. Löydät valmisruokien ja sipsien kiinnostavan valikoiman verkkokaupastamme, käyhän tutustumassa! Tästä kauppaan.

Makunautintoja toivottaen,

Sarjiskuva Hannesta ja Pekasta
Hanne ja Pekka

Hanne ja Pekka Kluukeri

Paahka Oy:n perustajat

Pellonpään tila, Himanka, Kalajoki

P.S. Ruokatuotteiden kehittäminen on meille erityisen tärkeää ja kuuntelemme mielellämme toiveitasi. Kerro meille suosikkimakusi ja muut ideasi tuotteita koskien yhteydenottolomakkeella!